Malo dnevnog svjetla 28 epizoda

Elif će, nakon Jasemininih riječi, početi da misli da Firat nije Džemilov rođeni sin. Čak i ako je to istina, ona odlučuje da ne kaže Firatu dok ne bude sigurna. Elif će početi da shvata sve slušajući priču o poznaniku od Džemila, a onda će zahvaljujući Umran shvatiti da su priče potpuno drugačije.

Pronalazeći pismo od Kenana, sumnja u Firatovog oca će se povećati i ona će se suočiti sa Umran. U ovom trenutku, mišljenja Fulye i Alpera o životu nakon braka počeće da se razlikuju, što će izazvati razdor u njihovom odnosu.

Gulumser i Ešref će se umiješati u situaciju. Sila će upoznati osobu i, da bi mu se približila, ispričat će mu istinu o sebi. Jasemin će vidjeti da Umran miješa nešto u Džemilovu hranu i pokušaće da se umiješa. Umran, koja je postavila zamku za Jasemin, natjerat će je da šuti. Elif će to primjetiti i odlučiti da kaže Firatu, da mu Džemil nije rođeni otac.

Dila saopsti vijest Elif kako je njena majka Umran ubila njenog oca. U kuci nastaje haos. Elif se zbližava sa Dilom. I to zbog očeve smrti. Pošto Elif zna istinu, ona će biti jedina koja vjeruje Dili i koja je ne smatra ludom kao ostali.